Salting av løyper

Trysil Snow System kan spesialtilpasse utstyr etter kundens behov.
Etter en stor levering av blant annet groomere og kompaktorer som skulle bidra til å sikre gode forhold under ski-VM i Holmenkollen.

En transportkjelke fra Alpina med påmontert en saltspreder, konstruert av vår avdelingsleder i samarbeid med servicemekaniker Bjørn Wollum.
Denne farkosten sikrer nøyaktig og kontrollert salting av løyper. Ettersom vi stadig får mildere vintere er det viktig med riktig utstyr til denne jobben for å bedre forholdene ved milde og utfordrene værforhold.

 


Det er i senere tid vist at skianlegg ikke har hatt fokus på denne problemstillingen, noe som gjenspeiler seg i dårlige forhold. Selv under større arrangementer.

Sprederen er bygget slik at det er et transportbånd av gummi som mater saltet frem til en tallerkenspreder som igjen fordeler saltet ut.
Begge funskjonene justeres uavhengig for nøyaktig fordeling av saltet. Justering skjer ved hjelp av et trinnløst justeringspanel som er montert lett tilgjengelig ved scooterens øvrige betjeningsorganer.

I kassen foran på kjelken står et 12V batteri som forsyner motorene, lysene og styringen medd strøm. Dette batteriet lades opp ved hjelp av et aggregat som startes ved behov for vedlikeholdslading. Det er også lagt til rette for at strøm kan hentes direkte fra scooteren.
Sprederen rommer 600 liter salt, men vi tilpasser dette etter behov og kapasitet på kjøretøy.

 

Ta kontakt med oss for en løsning tilpasset deres behov.